Fel

A fókuszolás mély, belső, testünkre irányuló, speciális figyelem, amely tanulható, elsajátítására a csoport a legalkalmasabb. Érdemes  akkor választani, ha szeretnénk önismeretünkben fejlődni, mert a módszer megtanít saját belső világunkban eligazodni, és megtalálni a hozzánk illeszkedő megoldásokat. Képzéseink is csoportban indulnak.

Tovább

Életünk során nehézségeinkben sokszor van igényünk a személyes figyelemre, ebben az esetben a módszer egyénileg is elsajátítható. Az önismereti út kísérése fókuszos szemléletben hatékony módja az empátia és az intuíció fejlesztésének. Nagyobb elakadások, nehézségek esetén  a fókuszolás-orientált terápia megfelelő segítséget nyújthat.

Tovább

Életünk elakadásai, belső konfliktusai gyakran egy konkrét helyzet köré rendeződnek, máskor a különböző nehézségek mögött megtalálhatunk egy általánosabb problémát. Ezekben a helyzetekben a fókuszos éber figyelem és tudatos jelenlét elsajátítása mellett konkrét eszközöket kaphatunk, megtalálhatjuk a hozzánk illeszkedő megoldásokat.

Tovább

Aktualitások

Lorem ipsum dolor sit amet facilisis sed vitae lorem pede at eu arcu vulputate metus luctus ut quis vivamus vitae id habitasse et morbi

Blog

Lorem ipsum dolor sit amet auctor egestas libero arcu. Wisi ante at. Mi pulvinar officiis neque odio magna aliquet pede morbi erat massa egestas.

  Nem található bejegyzés.

Fókusz módszer

Mi a fókuszolás?

Eugene T. Gendlin (osztrák származású pszichoterapeuta) elmélete, és ezen alapuló módszere, a fókuszolás, a humanisztikus pszichológia irányzatához tartozik, ezen belül is az élményalapú terápiák közé sorolható. Önismereti és személyiségfejlesztő módszer, mely a befelé figyelést, belső önvizsgálatot tanítja és támogatja. Tovább

Miben segít a fókuszolás?

A speciális, belsőnkre irányuló figyelem tanulható. Éber és nyitott módon kapcsolatba léphetünk a testünkben, zsigereinkben őrzött tapasztalatainkkal, belső bölcsességünkkel, rátalálhatunk lelki problémáink új megoldására. Újrateremtjük, helyreállítjuk a kapcsolatot önmagunkkal, ezáltal nyugodtabbá, magabiztosabbá és kiegyensúlyozottabbá válunk. Tovább

Rólunk

Schwarcz Ágnes

Korábban pénzügyi területen, majd a civil szférában dolgoztam, az alternatív oktatás és az ökológia terén. Hosszú évek óta foglalkozom stresszkezeléssel, ez vezetett a segítő szakmák felé. A testünkkel kialakított elfogadó, nyitott kapcsolat, a befelé figyelés képességének erősítése, mint cél, hamar megfogalmazódott bennem.

Tovább

Rosnyay Nóra Rita

Első diplomámat a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán szereztem. Két évtizedes szakmai munkásságomban tervező építészként az apró, belsőépítészeti munkák és a nagyléptékű beruházások tervezésével és vezetésével gyakoroltam, hogy a nagyobb egész átlátása és a kis részletek finomságai egyszerre fontosak.

Tovább

Elérhetőség

  Cím:

 • Budapest
 • 1027
 • Fankel Leó út 5.
  mgfszt. 5.
 • Telefon

 • Rosnyay Nóra 30/377-60-41
  Schwarcz Ágnes 30/468-92-68