Fel

erőforráscímke

Hiányzó kontinens – valódi változás

A mai okos, stresszes, kifelé figyelő világunkban észre sem vesszük, hogy a világunkról alkotott térképünk hiányos. Legtöbbünknek hiányzik róla szinte egy egész kontinens: saját belső világunk hegyei, völgyei, folyói és városai. A hétköznapokban a zsigerileg eltárolt tapasztalatok szinte teljes tárházát figyelmen kívül hagyjuk.

2024. szeptember 21-22-én önismereti csoport indul

A Fókuszolás folyamata az önismereti és terápiás változás kulcsa. A módszer olyan belső figyelem elsajátítását jelenti, amely lehetővé teszi, hogy kapcsolatba kerüljünk élményeink mélyebb szintjével.  A kapcsolódás révén megmutatkozik a változás útja. Megismerjük bensőnk működését, és eszközöket tanulunk ahhoz, hogy bánni tudjunk vele.

Ne a holnapot várd!

Hónapok óta várunk valamit, ami után majd jobb lesz. Az őszi lezárások után a karácsonyt vártuk, aztán a februárt, hogy lehessen lazítani. Most azt, hogy beoltsanak minket, és akkor kiszabadulunk. Ha kialakul a nyájimmunitás, akkor visszakapjuk a régi életünket, ebben bízunk. Májusra biztos jobb lesz, de nyárra már egészen biztosan. És aztán mégsem.

Egy nagyon új év kezdete

Az év végi számvetés fontossága: Nehéz számot vetni egy évvel, aminek gyakran csak a végét kívántuk. Miért érdemes mégis végiggondolni? Talán hozhat megértést önmagunk felé, ha látjuk, mennyi mindenhez kellett és tudtunk alkalmazkodni, amellett, hogy sok bizonytalanságot és veszteséget éltünk át.

BELSŐ KINCSEK – ERŐFORRÁSOK

TEKINTETTEL A JÁRVÁNY HELYZETRE ÁTMENETILEG NEM INDUL.

Megtanulunk másképp jelen lenni hétköznapi helyzetekben, és hozzáférni ahhoz, ami bennünk rejlik. Befelé figyeléssel olyan belső eszközöket, erőforrásokat találhatunk, amelyekről eddig nem tudtunk, vagy nem éltünk meg fontosnak. Mindez azt segíti, hogy önmagunk támaszává válhassunk.