Fel

KAPCSOLATBAN önmagammal – KAPCSOLÓDNI másokhoz

Következő alkalom:

2022/03/31

Időtartam:

8 alkalmas

KAPCSOLATBAN önmagammal – KAPCSOLÓDNI másokhoz

TEKINTETTEL A JÁRVÁNY HELYZETRE ÁTMENETILEG NEM INDUL.

Testi-lelki egészségünk alapvető szükséglete a jól működő kapcsolatok biztonsága, ezt számos kutatás is igazolta. Bár minden erőnkkel ezen vagyunk, mégis kapcsolataink megélésében sokszor ütközünk nehézségekbe. Hogyan lehetünk jól meglévő kapcsolatainkban?

Önmagamat megtartva képviselni, és eközben a másik nézőpontját is meglátva új megoldásokra rátalálni. Megtanulni ráhagyatkozni saját magamra, és bízni önmagamban és a kapcsolat megtartó erejében.

A fókuszolás, a belső figyelem elsajátítása során olyan eszközöket kaphatunk, melyekkel a problémáinkat, elakadásainkat más szemmel láthatjuk. A módszer alapgondolata, hogy testünk bölcs, és jól ismeri múltunkat, sebeinket, örömeinket, illetve aktuális problémáink okait.

Megtanulunk a belső figyelmen keresztül közelíteni a kérdéseinkhez. Felhasználhatjuk testünk bölcsességét, kapcsolatba kerülhetünk azzal a felhalmozott tudással, melyet belsőnk hordoz.

Önmagunkra támaszkodva, a bennünk szunnyadó megoldások, erőforrások megtapasztalásával képessé válunk hétköznapi helyzeteinkben másképp jelen lenni és reagálni: megállni, visszatérni a saját érzékelésünkhöz, stabilitást találni egy sodró helyzetben.

A csoportban a hétköznapok nehézségeit körüljárva, gyakorlatias módon sajátíthatjuk el a fókuszolás módszerét. Előzetes ismeret nem szükséges.

Kezdés: péntek 18:00-20:00

Időtartam: 8 hét, péntekenként 18:00-től 20:00-ig

Csoportvezető: Rosnyay Nóra Rita családterápiát végzett mentálhigiénés segítő szakember, fókuszolás- orientált teraputa

Részvételi díj: 36.000,- Ft
Helyszín: Fókuszolás Központ, 1027 Budapest, Frankel Leó u. 14. I.em.3. kapucsengő 9.

Hoznivalók: füzet, íróeszköz
Jelentkezés: +36/30/377-6041, e-mail: fokusz@afokuszolas.hu