Fel

Fókuszolás-orientált coaching

Fókuszolás-orientált coaching

Medgyesi Krisztina írása izgalmas kérdést jár körül: hogyan lehet összepárosítani két elsőre ennyire eltérőnek látszó módszert? 

Hogyan illeszthető a fókuszolás elfogadó, megengedő, a folyamatban bízó hozzáállása, a  coaching munka célirányos, strukturált, keretek által meghatározott működéséhez?

Úgy tűnik, nagyon jól. Mindkét módszer célja a változás elérése, és a kettőt együtt alkalmazva teljesebb képet kaphatunk, valódi változást érhetünk el.

“A fókuszolás-orientált coaching a fókuszolás szemléletét és eszköztárát úgy emeli be a coaching folyamatokba, hogy tiszteletben tartja coaching célrendszerét és kereteit. Finom, mégis hatékony eszközt nyújt ahhoz, hogy egy téma kapcsán a kognitív szinten túl a testi és érzelmi vetületek is hozzáférhetőbbé váljanak. Segítségével a cél eléréséhez szükséges változások komplex módon, mindhárom szinten létrejöhetnek, és az ügyfelet a céljai elérésén túl is segíthetik az önazonos működés felé. A fókuszolás megismerése és használata nem csak coaching módszereinket gazdagítja: az önismereti és szupervíziós munkához, coach személyiségünk és jelenlétünk formálásánál is szelíd, mégis nagyon hatékony támogatást nyújthat.”

Medgyesi Krisztina:

Fókuszolás-orientált coaching: szelíd és eredményes út a változáshoz

https://hibp.hu/publikaciok/medgyesi-krisztina-fokuszolas-orientalt-coaching-szelid-es-eredmenyes-ut-a-valtozashoz/