Fel

Szabad tér, a létezés öröme

Szabad tér, a létezés öröme

Ahhoz, hogy pihenjünk, gyógyuljunk és növekedjünk, szükségünk van a nyugalomban levés zsigeri élményére. Nagyon sokféle módon lehet kikapcsolódni, relaxálni. A következő hangfelvétel segítségével kipróbálhatjátok, hogyan lehet ezt fókuszosan megtenni.

A fókuszolás központi gondolata, hogy a testünk sokkal több információt tárol, mint amennyit tudatosítunk belőle. Először hozzá fordulunk kéréseinkkel, kérdéseinkkel. Ebben a gyakorlatban a testünkre figyelve vesszük sorra mindazt, ami a hétköznapokban foglalkoztat minket, majd egy időre távolságot teremtünk velük. Ezzel létrehozzunk egy szabad teret, amiben elpihenhetünk, feltöltődhetünk.

Hogyan készüljek?

A gyakorlat elvégzéséhez biztosítsunk magunknak fél óra csendességet és egyedüllétet. Kérjük meg a családtagjainkat, hogy ne zavarjanak. Helyezkedjünk el kényelmesen ülve egy fotelben. A gyakorlat húsz perc. Ha úgy érezzük, utána írjuk le bátran a tapasztalatainkat, élményeinket. Az írás segítheti az élmények tudatosítását és mindannak a megértését, ami bennünk történt.  Ehhez összeszedtünk néhány segítő kérdést.

Mit éltem át a testpásztázás során? Kapcsolódott ehhez valamilyen élmény? Volt olyan rész, ami figyelmet kért vagy olyan, amin átsiklottam? 

Milyen hely, emlék, élmény merült fel bennem, ahol jól éreztem magam? 

Milyen problémák foglalkoztatnak most? Hogyan és hová  tudtam félretenni az egyes aggályokat?

Milyen volt egy időre ezek nélkül lenni? 

Mit éltem át ezután? Milyen volt megtapasztalni az elevenség élményét?

Mi az, amit magammal vinnék a hétköznapokba ebből a gyakorlatból?