Fel

Várakozás

Várakozás

Különös ez az Advent. Számtalan, korábban természetesnek hitt dolog elveszett. Tavaly az Advent a vásárlás, beszerzés időszaka volt, most csendesebb minden. Lehetne ez jó is, de sok minden hiányzik, gyakran csak a veszteséget látjuk.

Tavaly Karácsonykor futottunk, hogy mindenkit meglátogassunk, most inkább az online térben fogunk integetni egymásnak, vagy szabad téren találkozunk. Esetleg önkéntes karanténba vonulunk, hogy a család egy részével találkozhassunk. Újjá formált találkozási alkalmak, másképp meghitt együttlétek. Mindazt, ahogyan voltunk, ami természetes volt, ami néha édes, máskor inkább fárasztó teher volt, most át kell formálnunk.

A lehetőségek szűkülése arra késztet minket, hogy döntéseket hozzunk, válogassunk, mi az, ami az idén lehetséges, ami fontos, hogy megtörténjen. Talán ebben az is segíthet, ha számba vesszük, mit is tartunk fontosnak, mitől ünnep számunkra az ünnep. Mi az, amitől úgy érezzük, ez az, megtörtént, erre vártunk!? Ami számunkra meghozza  szép pillanatokat? Hogy ha rövid időre is, de megérkezzünk, örülhessünk.

Ehhez kívánunk türelmet, erőt, és sok kreatív ötletet!

Az Ünnepekhez pedig örömteli meghitt pillanatokat!