Fel

KAPCSOLATBAN önmagammal – KAPCSOLÓDNI másokhoz csoport indul 2020. február 14-én

KAPCSOLATBAN önmagammal – KAPCSOLÓDNI másokhoz csoport indul 2020. február 14-én

Nyolc alkalmas csoportunk indul a fókuszolás alapjai, a tudatos befelé figyelés elsajátítására

Testi-lelki egészségünk alapvető szükséglete a jól működő kapcsolatok biztonsága, ezt számos kutatás is igazolta. Bár minden erőnkkel ezen vagyunk, mégis kapcsolataink megélésében sokszor ütközünk nehézségekbe, gyakran hasonló helyetekbe kerülve.

Hogyan lehet másképp egy kapcsolatban lenni? Önmagamat megtartva képviselni, és eközben a másik nézőpontját is meglátva új megoldásokra rátalálni. Megtanulni ráhagyatkozni saját magamra, és bízni önmagamban és a kapcsolat megtartó erejében.

 

A fókuszolás, a belső figyelem elsajátítása során olyan eszközöket kaphatunk, melyekkel a problémáinkat, elakadásainkat más szemmel láthatjuk. A módszer alapgondolata, hogy testünk bölcs, és jól ismeri múltunkat, sebeinket, örömeinket, illetve aktuális problémáink okait.

Megtanulunk a belső figyelmen keresztül közelíteni a kérdéseinkhez. Felhasználhatjuk testünk bölcsességét, kapcsolatba kerülhetünk azzal a felhalmozott tudással, melyet belsőnk hordoz.

Önmagunkra támaszkodva, a bennünk szunnyadó megoldások, erőforrások megtapasztalásával képessé válunk hétköznapi helyzeteinkben másképp jelen lenni és reagálni: megállni, visszatérni a saját érzékelésünkhöz, stabilitást találni egy sodró helyzetben.

A csoportban a hétköznapok nehézségeit körüljárva, gyakorlatias módon sajátíthatjuk el a fókuszolás módszerét. Előzetes ismeret nem szükséges.

Kezdés: 2020. február 14. péntek 18:15-20:15

Időtartam: 8 hét, péntekenként 18:15-től 20:15-ig

Csoportvezető: Rosnyay Nóra Rita családterápiát végzett mentálhigiénés segítő szakember, fókuszolás- orientált teraputa

Részvételi díj: 36.000,- Ft
Helyszín: Perinatus Alapítvány, 1027 Budapest, Frankel Leó u. 5. mfszt. 5. kapucsengő 19.

Hoznivalók: füzet, íróeszköz
Jelentkezés: +36/70/433-2491, e-mail: perinatus@perinatus.hu