Fel

MINDSET – szemléletváltás fókuszolással

MINDSET – szemléletváltás fókuszolással

TEKINTETTEL A JÁRVÁNY HELYZETRE ÁTMENETILEG NEM INDUL.

A belső figyelem segítségével megtalálhatjuk, és átformálhatjuk korlátozó hiedelmeinket. Ha „fejlődési szemlélettel” tekintünk magunkra, új, saját megoldásokat találhatunk nehézségeinkre.

Mindannyiunkban felbukkannak olyan gondolatok, utasítások, vagy épp elvárások, amelyek hatnak ránk, bármennyire ellenünkre vannak. Befolyásolják azt, ahogyan viselkedünk, vagy érezzük magunkat. Nagyon sokféle változatuk van, és néha nehéz nyakon csípni őket. Lehetnek látszólag előremutatóak: Okos vagy, neked ezt tudnod kell! Segíts másoknak! Légy jó!; de többnyire meglehetősen bántóak: Ne nyavalyogj, légy erős! Ez is a te hibád! Úgysem fog sikerülni! Mindig ilyen helyzetbe kerülsz. 

Megjelenhetnek akár olyan szokások formájában, melyeket szeretnénk elkerülni, de valahogy nem megy. Amikor elvállalunk egy feladatot, pedig túl sok van, vagy jólesne egy séta, mégsem indulunk el.

Hogyan tudok másképp hozzáállni ezekhez a működéseimhez? 

Valójában mit élek át, amikor olyasmit teszek, amit nem szeretnék? És mit kezdhetek ezzel? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a csoport során.

Carol S Dweck a Mindset – szemléletváltás című könyv szerzője megkülönbözteti rögzült szemléletmódot a fejlődési szemlélettől. Az előbbiben állandónak gondoljuk képességeinket, adottságainkat, ennek megfelelően legfőbb mozgatóerőnk e megfelelés, bizonyítás, és a kudarctól való félelem. A fejlődési szemléletű emberek tudatában vannak, hogy mindannyiunkban ott van a fejlődés és a változás lehetősége. Mint minden élő szervezet, az ember is folyamatok összessége, állandóan változik, és tanul. A fókuszolás módszere és a fejlődési szemlélet testközelből való megismerése segít meglátni a bennünk szunnyadó kreatív erőket. Hozzáférni a fejlődés, változás képességéhez.

Kezdés: péntek 18:00-20:00

Időtartam: 8 hét, péntekenként 18:00-től 20:00-ig

Csoportvezető: Schwarcz Ágnes mentálhigiénés segítő szakember, fókuszolás-orientált terapeuta, autogén tréning tanácsadó

Részvételi díj: 36.000,- Ft
Helyszín: Fókuszolás Központ, 1027 Budapest, Frankel Leó u. 14. I. em.3. kapucsengő 9.

Hoznivalók: füzet, íróeszköz
Jelentkezés: +36/30/468-9268, e-mail: fokusz@afokuszolas.hu